torsdag den 28. juni 2018

Kære VUC – TAK for de kærlige skub
Dagen hvor Line blev HF-student, står stadig stærkt i hukommelsen, selvom det nu er 1 år siden, hun blev færdig. Det var en stor personlig sejr at gennemføre en HF. Pga. personlige udfordringer har Line brugt 4 forsøg på at tage en studentereksamen, men på VUC mødte hun nogle motiverende lærere, der formåede at give hende et par kærlige skub og tro på, at det nok skulle lykkes. 

- VUC gav mig rammerne og selvtilliden til at gennemføre en HF i mit helt eget tempo, og jeg havde en helt klar følelse hele vejen igennem af, at de ikke havde tænkt sig at give op på mig og miste troen på at jeg kunne gennemføre - heller ikke, når jeg selv var ved at opgive. Jeg er SÅ taknemmelig og glad for, at jeg endte netop hos VUC Fyn, og at jeg fik alle de kærlige skub, jeg havde brug for.

SPS-vejledere lod mig aldrig miste troen på mig selv 

Et brændende ønske om at få en uddannelse motiverede Line til at gå i gang med HF-enkeltfag, selvom det var udfordrende for hende at møde op til undervisning. Men hun mødte stor forståelse og fik afgørende SPS-støtte i Anette (red. Anette Petri), som hjalp hende til at strukturere sin hverdag og fx fokusere på at tage én eksamen ad gangen. 

- Personalet og underviserne var alle bare så imødekommende og hjælpsomme, og ingen spørgsmål var dumme, heller ikke selvom jeg havde mange forskellige i løbet af mine tre år på skolen. Dertil skal det nævnes, at jeg gennem mine tre år havde de mest kompetente, hjælpsomme og motiverende SPS’er i Anette (red. Anette Petri) og Malene (red Malene Harboe), som ALDRIG lod mig miste troen på mine egne evner og som altid gjorde lige det ekstra for at hjælpe mig igennem de svære perioder under uddannelsen. Tak tak tak!! 


HF-enkeltfag i mit helt eget tempo

Line oplevede, at hendes lærere så noget i hende og udviste stor tiltro til, at hun nok skulle gennemføre – men det skulle være i hendes helt eget tempo. 

- De så et potentiale i mig, som jeg ikke selv troede på. Mine lærere er 90% ansvarlige for, at jeg for, at jeg er kommet hertil hvor jeg er i dag, fordi jeg har fået den rigtige hjælp

Man skal turde at tro på sig selv

I dag læser Lines engelsk på SDU og drager nytte af de mange ting, hun har lært under sin HF – både ift. det faglige og at bevare troen på, at hun har lige så meget at tilbyde som alle andre

- Hvis jeg skal give et godt råd til andre unge i min situation ville jeg sige, at de skal turde tro mere på sig selv – jeg ville ønske, at jeg havde lyttet mere til alle dem, der sagde til mig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar