mandag den 28. august 2017

Mediefagskursister debuterer på Odense Film Festival

Natalie Bernberg Christensen (tv.) og Asta marie Roland (th.)

HF & VUC Odense deltager i år på Odense Film Festival (OFF). På festivalen vises kortfilm lavet af skolens mediefagskursister og skuespiller Thure Lindhardt kigger forbi til en snak om kortfilmsgenren. Kortfilmene blev udvalgt ved skolens Mediefagspris tilbage i maj, hvor de indstillede film kæmpede om at gå videre på OFF. En af filmene som nu skal vises på festivalen d. 30 august er ”Livsmod”, som er instrueret af Asta Marie Roland og Natalie Bernberg Christensen fra Hf design.  

-Det er ret cool at den skal vises på festivalen. Og det var også vores mål inden vi gik i gang. Det er en ret stor ting at komme med på OFF og vi håber at det måske kan bringe os andre veje inden for film. Det er en mega fed idé med det her samarbejde mellem VUC Odense og OFF. Det gav vildt meget motivation til at lave en fed film, fortæller pigerne.

”Livsmod” handler om en ung pige, som har svært ved at bryde ud af de faste rammer. Hun får derfor hjælp af sin fantasi til at bryde de sociale normer og kaster sig langsomt ud i at skabe sin egen identitet ved hjælp af småting, som ender med at gøre den helt store forskel.

At skille sig ud

Asta og Natalie ville gerne lave en film der handlede om ungdommen og de problemer man kan have som ungt menneske.

-Det handler om at finde sig selv og den udvikling man gennemgår som ung. Det handler også om det skridt man skal tage for at finde ud af hvem man er og hvordan man skal finde sine egne veje, uddyber Natalie.

Filmen er blandt andet inspireret af Natalies og Astas egene oplevelser med ungdomslivet og af følelsen af ikke at passe ind.

-Jeg gik på et gymnasium, hvor alle i klassen var meget ens på mange punkter og der passede jeg overhovedet ikke ind, fortæller Natalie og Asta fortsætter:
-Og jeg er opvokset i en provinsby, hvor én slags type var acceptabel. Jeg har altid været meget kreativ, men følte ikke jeg kunne eller måtte udleve det, fordi mine omgivelser ikke var det.

Asta og Natalie ville gerne lave en film som skilte sig ud fra de andre, lidt lige som hovedpersonen i filmen kæmper med. Derfor har de tænkt meget over de forskellige fantasiuniverser, som hovedpersonen bevæger sig i, hvor de har haft fokus på farver og det kunstneriske aspekt.
Og noget må have de to instruktører have gjort rigtig, for deres film vandt både prisen som bedste film ved Mediefagsprisen og blev valgt til at skulle vises på OFF d. 30 aug. på Magasinet i Odense.

Nyt samarbejde

Samarbejdet mellem HF & VUC FYN Odense og OFF er nyetableret og det glæder mediefagslærer Trine Noer Hansen:

-Det er jo selvfølgelig altid sjovest at lave film, hvis man når ud til et publikum, og i og med at vi deltager på OFF, får vores kursister præsenteret deres film i en større sammenhæng, end de er vant til på HF og VUC Fyn Odense. Det skaber opmærksomhed omkring filmskaberne og deres film og kan forhåbentlig motivere vores nye mediefagskursister til at kaste sig lystigt ud i faget. Desuden er det dejligt at være med i et fagligt fællesskab udenfor skolen og være en del af Odense bys kulturliv.

”Livsmod” og de to andre mediefagsfilm kan ses på Magasinet onsdag d. 30 september. 
Læs mere om eventen her. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar