tirsdag den 6. december 2016

En verdensmester på VUC

20-årige Lasse Kromann har 4 verdensrekorder bag sig i RaceRunning, og en diagnose som spastiker skal ikke hindre Lasse i at nå sine mål. Ambitionen er at kvalificere sig til de paralympiske lege i 2024. Til daglig læser han hf  i ordblindeklassen. 


Hvad er RaceRunning?

Lasse har dyrket RaceRunning i 4 år, og pt. er han indehaver af verdensrekorden i RaceRunning på 200 m, 400 m, 800 m. og 1500 m.

RaceRunning er en løbesport, der dyrkes over hele verden. I Danmark er der flere og flere, der dyrker handicapsporten, og i Sverige har man bl.a. fået 4 mio i sponsorat til at udvikle sporten.
Interessen for RaceRunning opstod, da én af Lasses klassekammerater dyrkede sporten.

- Jeg prøvede RaceRunning og fandt ud af, at jeg var god til det og det gav god motion, så jeg fortsatte.

En RaceRunner er en specialbygget løbecykel uden pedaler, og Lasse løber i dag med en topfart på 20 km/timen.


Når man går ind for noget, skal man gøre det 100%

Onsdag er hviledag, men ellers står den på træning hver dag. Både styrketræning og RaceRunningtræning.

- RaceRunning giver mig et større socialt netværk over hele verden og så bliver jeg glad, når jeg løber

Og indsatsen har båret frugt. I dag er Lasse med på landsholdet og modtager ugentlige instrukser fra landstræneren online. Derudover er Lasses far, som er fysioterapeut, meget opslugt af sporten og bruger ligeså meget tid på RaceRunning. Han er utroligt stolt af Lasse og deres store fælles interesse.

Hvis drømmen om at kvalificere sig til de paralympiske lege i 2024 går i opfyldelse, skal Lasses far helt sikkert med.


Huen skal bruges til noget 

Når ikke Lasse træner, læser han hf i ordblindeklassen. Han har ansat forskellige personlige assistenter, som hjælper ham i dagligdagen med at tage notater i undervisningen, køre ham i skole, lektier og den daglige træning m.m.

Lasse startede på ordblinde-hf i sommer 2016 i en rigtig god klasse med 26 jævnaldrende kursister, og det er han rigtig glad for. Yndlingsfagene er samfundsfag og retorik, hvor han har Ida Bøgh som underviser. Han foretrækker bøger frem for tal og vil hellere diskutere end at sidde og regne.

Det var først, da han startede på VUC, at han blev testet for ordblindhed. Via SPS-ordninger er han nu bevilliget IIT-rygsæk med computer og diverse IT-programmer, som hjælper ham i undervisningen.

Men hf-huen skal bruges til noget - i fremtiden drømmer Lasse om at læse statskundskab på Universitetet .
….
What is RaceRunning? Se Lasse fortælle mere om sporten her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar