torsdag den 22. september 2016

Gitte er sgu min yndlingslærer

Begejstringen er ikke til at tage fejl af, når Jan fortæller om at starte i skole igen som 40-årig.
Og Gitte Holth bliver nævnt med det samme som Jans yndlingslærer.

-         Jamen, det er hendes stil. Hun har en direkte facon, og jeg kan godt lige hendes måde at sige tingene på. Hun ER bare min yndlingslærer, og det hun ved det også godt, for jeg har sagt det til hende – flere gange, griner Jan.


Gitte fortæller:

-          Jan er én af de mest positive og optimistiske kursister, jeg har haft. Han er altid glad og fyldt med god energi. Han er ligesom en lille hoptimist.

Og Jan er en glad mand, for han er landet et godt sted i sit liv. Han er startet på VUC, han lever i et godt parforhold og elsker sit job som træner for OB. Men livet har ikke altid været en dans på roser for den smilende brolægger.


”Jeg måtte starte forfra”


Som 18-årig blev Jan udlært brolægger og flyttede til København for at arbejde. Og der var masser at lave. De første mange år var gyldne år i branchen. De milde vintre ophævede sæsonarbejdet, så de kunne arbejde igennem hele året pga. den store efterspørgsel. Jan meldte sig ud af a-kassen i den tro, at der var masser af arbejde.

Men efter 15 år som brolægger blev Jan ramt af den økonomiske krise. Han blev fyret og måtte gå på kontanthjælp. Han blev sendt rundt i praktik både som pædagog, SSO- og pedelmedhjælper, men efter nogle år var det nok.

Jans kone foreslog ham at starte i skole igen, men erindringerne om hvad han selv beskriver som en ”håbløs” folkeskoletid skræmte Jan lidt. Som barn havde han svært ved at sidde stille og ville hellere spille fodbold. Men efter at have tygget lidt på det tog Jan springet og blev optaget på avu.

-          Jeg sagde til min kone: ’nu starter jeg sgu forfra’.


Det er hamrende fedt at gå i skole


I sommers startede Jan på avu i dansk, engelsk, matematik og samarbejde og kommunikation. Det er back-to-basis med at genopfriske og lære på ny. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer, men det var også formålet med at starte igen, for Jan vil jo gerne have en ny uddannelse. 

-          Lige nu handler det om at få karaktererne op. Jeg skal have fat i nogle af de ting, som jeg ikke fik fat i, da jeg gik i folkeskole som barn.

-          Og jeg kan ikke forstå, at vi kun har 23 timer om ugen, vi skal da have mange flere timer. Det er jo hamrende fedt at gå i skole igen, griner han.


Skolen er min hobby, fodbolden mit job


Udover skolegangen er Jan fodboldtræner for U10 drengene i OB. Et job, der tager meget tid, med tre gange træning om ugen og én kamp i weekenden. Det handler om overskud og planlægning, så der både er tid til skole, fodbold og familie.

-          Jeg er nok lidt ligesom Gitte, for jeg er ret kontant og tonen kan godt være lidt hård, fordi jeg ER jo brolægger by heart. Men to minutter efter er vi jo gode venner igen. Så masser af ros og direkte besked, det er min stil. Det er gå i skole er egentlig min hobby, fodboldtræningen er mit job, griner Jan

Åbne fremtidsplaner


Fremtiden står åben. Lige nu er Jan i gang med avu basishold, og hovedformålet er at få en ny uddannelse, men han er åben overfor gode forslag.

-          Der er så mange muligheder. Måske skal jeg læse videre til arabisk tolk, lærer, kontormus. Jeg ved det ikke endnu. Nu tager jeg ét skridt ad gangen. Først avu og så hf, så må vi se hvad der sker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar