fredag den 18. december 2015

Vinter-hf giver adgang til jordemoderstudiet 


Forsøgsordning med vinter-optag på hf2 udvides efter stor efterspørgsel. Pernille Kofoed er én af ca. 30 kursister, der bliver færdige med en 2-årig hf med vinteroptag – nu med adgangsbillet til drømmeuddannelsen på jordemoderstudiet.  

Fra frisør til jordemoder

Pernille er også med i reklamefilmen for hf2 - se med her
Som frisør er der ikke mange efteruddannelses muligheder, så efter 15 år i branchen besluttede Pernille, at tiden var inde til at forfølge sin drøm om at blive jordemoder.
En barsel forhindrede hende i at søge optagelse til august og var næsten ved at tage modet fra den nybagte mor, hvis hun skulle vente et helt år på at komme i gang med sin ungdomsuddannelse. ”Jeg kunne ikke overskue at skulle vente så længe, når jeg nu endelige havde taget beslutningen”.

Ved UUG-vejledningen blev Pernille oplyst om muligheden for at søge ind på hf2 med vinteroptag og var én af de heldige, der blev optaget ud af 93 ansøgere.
Det var lidt af en omvæltning at komme tilbage på skolebænken, og Pernille var bekymret for om hendes mål ville stå i vejen for sammenholdet med resten af klassen ”Jeg var været bekymret for, om jeg ville blive hende den irriterende stræber, men jeg blev positivt overrasket over, hvor ’gamle’ og målrettet de andre i klassen også var”, griner Pernille.

Kursister løfter hinanden

Jordemoderstudiet kræver et højt gennemsnit, så Pernille startede på den 2-årig hf i januar 2014 med en målrettet ambition om at score så høje karakterer som muligt. Igennem forløbet har lærerene hjulpet Pernille til at få det største faglige udbytte og har derved fået det bedste frem i hende i alle fag.

Ifølge Pernille har det været rart, at lærere og kursister kunne mødes i øjenhøjde: ”Vores lærer på VUC har været meget passioneret og har presset os til at gøre vores allerbedste - men vi har også løftet hinandens faglige niveau”. Til forskel fra hf-enkeltfag følges hf2-klasserne ad hele vejen. Kursisterne er derfor i højere grad med til at motivere og støtte hinanden.
Dansk-underviser på hf, Thomas Sabro beskriver Pernille som en flittig og ambitiøs kursist, der har haft et klart mål med hendes hf2 – ”hun skal nok nå sit mål om at blive jordemoder”.

Ca. 30 kursister afslutter deres hf-bevis på VUC op til jul, og det bliver fejret med en reception for familie og pårørende fredag den 15. januar 2016 kl. 16:00 – 17:00.

Forsøgsordning med vinter-optag udvides 

Der er stor efterspørgsel på den 2-årige hf med vinter-optag, og Undervisningsministeriet har i efteråret givet HF & VUC FYN tilladelse til at oprette endnu en hf2 klasse.
Den 4. januar 2016 starter endnu 2 klasser – i alt 64 hf2 kursister ud af 93 ansøgere. Resten får tilbud om at tage en hf-enkeltfag.

”Vi får mange ansøgere fra målrettede og motiverede voksne kursister, der ønsker at komme i gang allerede til januar. De har ofte et konkret mål med deres uddannelse. Derfor er vi meget glade for at kunne give dem mulighed for at komme i gang med deres ungdomsuddannelse uden at skulle vente helt til sommer”, fortæller Katrine Werngreen, afdelingsleder på hf.

HF & VUC FYN er én af kun 3 VUC’er på landsplan, der har tilladelse til at udbyde den 2-årige hf2 med vinteroptag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar