tirsdag den 23. juni 2015

Klø på – og gør det bedste du kan!


Sådan lyder et godt råd fra Peder Nielsen, der takker af efter et spændende år som kursistrådsformand.
Peder afslutter sin 2-årige hf til sommer og honoreres med et VUC-legat på 10.000 kr. for sin ekstra-ordinære indsats under studietid på VUC.  


Stort tillykke til Peder, der afsluttede sin 2-årige hf
med kultur- og samfundsfag ved Søren Jensen. 
Da Peder fyldte 30 år, besluttede han sig for, at tiden var inde til at tage en hf. Med både håndværksmæssig og militær baggrund var en gymnasial uddannelse det sidste, han manglede, for at realisere sin drøm om at blive falck-redder.

Peder startede på VUC med forventning om at gøre det så godt, som han kunne, og havde ikke forudset, hvor stor betydning arbejdet med kursistrådet ville få:
- Jeg blev opfordret til at stille op som formand og det ansvar har jeg med glæde taget imod. Det har været vildt spændende at være kursisternes advokat og få lov til at sige min mening om tingene.

For Peder har kursistrådet været et bindeled mellem kursister, lærere og ledelse, hvor der har været mulighed for at gøre noget ved de ting, som kursister er utilfredse med. Her har kursisttrivselsundersøgelsen været med til at pege på hvilke områder, der skulle forbedres
- Jeg synes, vi har opnået en masse gode resultater f.eks. internettet og rygepolitikken. Det er en god skole, hvor der er plads til alle. Vi er gode til at acceptere, at her skal være plads til mange forskellige mennesker. Derfor skal rammerne være i orden fra start, og det har vi arbejdet meget på i år.

Gøre skolen til et bedre sted

I sin tid som kursistrådsformand har Peder og kursistrådet nået at sætte et markant aftryk på den nye skole på Kottesgade og håber, at han har været med til at gøre skolen til et bedre sted for de kursister, der starter til august.
- Alle de her småting virker måske virker lidt ubetydelige for de nye, der kommer ind til sommer, men de kan jo ikke se, hvordan det var før. Jeg tror helt sikkert, at de bliver glade for de ting, der er blevet ændret her på skolen.

Fik inspiration til en ny drøm  

Man skal gøre sit bedste - hver gang
Tiden som kursistrådsformand har også åbnet Peders øjne for nogle helt andre muligheder i fremtiden. Drømmen er stadig at blive falck-redder. Men i løbet af studietiden har han fundet inspiration til at tænke i andre baner:
- Min kultur og samfundfagslærer, Søren Jensen, har været en stor inspirationskilde. Han er en fantastisk lærer - både det personlige og faglige plan, så ham har jeg snakket med i forhold til at vælge en anden uddannelse, og jeg har faktisk søgt optagelse på lærerseminaret til sommer.

Søren Jensen, underviser på hf, udtaler:
- Det har været en gave at have Peder i klassen. Den erfaring, ro og modenhed, han har tilegnet sig på arbejdsmarkedet, har han taget med sin ind i undervisningslokalet. Han er loyal, hårdtarbejdende og vil det bedste for sine medkursister. Han er en stærk menneskekender og bliver helt sikkert en dygtig lærer.

Man skal gøre sit bedste – hver gang 

Peter tager en vigtig læresætning med sig, når han forlader VUC:
- Klø på! Man skal gøre det så godt man kan i forhold til, hvad man har af forventninger. Det gælder både eksamen her og nu, men lige så meget i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar