onsdag den 8. oktober 2014

Så fik vi testet brandalarmen i Kottesgade


Et kemiforsøg med sukker udløste i sidste uge brandalarmen på Kottesgade, så alle kursister og medarbejdere måtte forlade bygningen i al hast. ’Det er den bedste brandøvelse, man kan få’, siger kursisterne, som har fået en god historie at fortælle om.


Kemiundervisningen er godt igang efter sidste uges brandalarm.

Kemilærer Preben havde sat gang kursisterne i gang med at smelte sukker for at undersøge hvilket stof, sukker afgiver, når det smeltes, men ingen nåede at blive færdige med forsøget.

-      Vi kunne godt se, at der var noget røg, der samlede sig under loftet, men vi lagde ikke mærke til, at der var SÅ meget røg at det kunne udløse brandalarm. Da brandalarmen gik tænkte vi ’Åh nej så er der brandøvelse’. Vi anede jo ikke, at det var os, der havde sat den i gang, siger kursisterne.

Brandberedskaber virker som det skal

Selvom der ikke var nogen brandfare, vidste Preben godt at den var gal, da brandalarmen gik, og fik hurtigt trykket på nødstoppet og fik kursisterne ud af lokalet.

- Alle reagerede utroligt flot. Jeg synes, det var vildt imponerende, at alle tog det stille og roligt og gjorde, som de skulle - til trods for at brandalarmen gik. Og vi fik alarmeret på hele 3 sprog: dansk, engelsk og tysk – så der kan ikke være nogen tvivl om at man skal forlade bygningen - omgående!

Kursister fra Fagskolen var godt klar over hvad, de skulle gøre:
- På Fagskolen har vi haft en årlig brandøvelse, så vi vidste godt, at vi skulle ud af huset. Alle troede, at det bare var en brandøvelse, men da brandbilen kom, var vi godt klar over, at det ikke var for sjov.

Justering af brandberedskabet

Oplevelsen gav alligevel lidt tid til refleksion over vores brandberedskab samt hvilke installationer, der bør justeres, og information, der skal formidles til lærere og kursister.

- Eneste problem var, at folk samlede sig lige udenfor udgangene, siger Preben, næste gang er det jo vigtigt at trække væk fra bygningen, så alle kan komme ud hurtigst muligt.

Siden brandalarmen har sciencelærerne fået kursus ang. nødstop, udsugning og procedure for hele science-området, så de er godt klædt til fremtidige forsøg, og Preben glæder sig til at komme i gang med at lave forsøg igen.

Nyt kælenavn: Pyro-Preben

- Ja mine kolleger har jo ikke ladet brand-episoden passere i stilhed. Jeg har fået et nyt kælenavn ’Pyro-Preben’ – det slipper jeg nok ikke af med foreløbig, siger Preben og griner højt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar