tirsdag den 24. juni 2014


Endelig en lærer, der tog mig seriøst


Brian Albers er ordblind og har - for første
gang i liv - succes med at gå i skole 
Mit navn er Brian Albers, jeg 36 år og bor i Odense.

For et år siden tilmeldte jeg mig en niende klasse for ordblinde. Det gjorde jeg fordi, jeg ville lære noget nyt.

Da jeg gik i folkeskolen forstod jeg ikke noget af det, de sagde til mig. Da jeg startede på dette hold, kunne jeg ikke skrive et brev, ikke regne procent, kunne kun sige Yes på engelsk, og jeg vidste ikke, hvad det økonomiske kredsløb var.

Igennem dette år har jeg fået så meget viden, at man skulle tro det var løgn. For nylig bestod jeg matematik og engelsk prøverne. Det er fuldstændigt ligegyldigt, hvilken karakter jeg har fået, bare det, at jeg har bestået er en sejr i sig selv, så nu er det bare at arbejde videre, så skal resultaterne nok komme.

Når et menneske skal udvikle sin viden, skal man have gode klassekammerater omkring sig og det har jeg haft. Jeg tager hatten af for de unge mennesker, som har indset, at de har et problem og gør noget ved det. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi nok skal få vores drømme opfyldt, vi har kæmpet som heste igennem dette år. Vi har hjulpet hinanden på kryds og tværs, der er ikke nogen som føler sig overlegen på holdet.

Da jeg gik i folkeskolen, havde jeg en engelsklærer, som var kun interesseret i de dygtige elever, så hun var ikke meget interesseret i mig. Var faktisk ligeglad med mig, jeg kunne passe mig selv.
Men her på VUC har jeg oplevet noget andet, lærerne tager én seriøs, man er den, som man er og det arbejder de så ud fra. Det er ligegyldigt, om man er nitten eller fyrre, man er velkommen i deres verden. Man får lov til at lave fejl, man skal jo lære af sine fejl, derved bliver man jo dygtigere.
Jeg skal efter sommerferien forsætte med en tiende klasse for ordblinde. Jeg glæder mig allerede nu til mere dansk, matematik, engelsk, samfundsfag, naturfag og historie.

Brian Albers


Ingen kommentarer:

Send en kommentar