torsdag den 2. maj 2013


MIXED LEARNING:

Mixed Learning er en koncentreret
læringsform for de dygtigste - og flittigste,
fortæller matematiklærer Anders Munck

Stræberhold på

HF & VUC FYN

De fleste fag på HF & VUC FYN kan nu tages som ”Mixed Learning” med få men meget koncentrerede timer.I foråret 2013 introducerede HF & VUC FYN  ”Mixed Learning” med ganske få undervisningstimer og en høj grad af selvstændigt arbejde.
Det har fungeret godt, og fra august bliver der skruet op for blusset med både dansk, engelsk, matematik, biologi, filosofi, fysik, kemi, oldtidskundskab, religion, samfundsfag og arabisk.

For at vælge mixed learning skal du være både dygtig og målrettet. Undervisningen kører i et højt tempo, og du har få men koncentrerede timer i faget, hvor en del af tiden bliver brugt på
spørgsmål fra kursisterne.

Læreren rådgiver og vejleder

- Ja, det er rigtigt. Og renteformlen skal I bare kunne. Den kommer helt sikkert i eksamenssættet.
- Og indekstal kommer også – med stor sandsynlighed, fortæller matematiklærer Anders Munch med fastblik og hævet øjenbryn.
Anders Munchs er i gang med den sidste afrunding, inden kursisterne går med ham over i Åbent VUC, hvor han er vejleder de efterfølgende timer for alle VUC-kursister, der måtte ønske at gøre brug af hans ekspertise.
Ved at gå med mig i Åbent VUC kan de arbejde selvstændigt med matematikken og alligevel have mig lige ved hånden, hvis der opstår spørgsmål, forklarer Anders Munch.
Mixed Learning kræver koncenetration.

Hæng på eller hop af

Der er otte kursister på Anders’ hold. Og de følger alle med over for at arbejde videre med matematikken i  Åben VUC.
- I starten var vi nok 14 på holdet, fortæller de.
- Men hvis man er fraværende blot et par gange – eller ikke får læst lektier – bliver man hægtet af. Derfor er mange smidt af holdet. Og det synes vi faktisk har en rigtig god signalværdi, siger de.

Kræver også en struktureret lærer

Var der nogen, der sagde struktur?
Læreren giver kun feed back på opgaver, hvis der er spørgsmål.
Til gengæld er der altid lagt en facitliste på nettet, så kursisterne selv kan tjekke deres opgaver.
- Anders er faktisk god til at lægge opgaver og facitlister ud i god tid. Men det er også vigtigt for at kunne disponere vores tid med så meget hjemmearbejde som vi har, siger en af kursisterne på Anders Munchs hold, Jan Winther.
På den måde stiller Mixed Learning store krav om struktur – både hos lærer og kursist.

Jan winther har tænkt sig at bruge sin hf til at komme ind på Cand. Merc. Jur. studiet på SDU efter et langt liv i erhvervslivet. Og for ham er Mixed Learning en god måde at lære på.  Jeg får stoffet bedre ind under huden, når jeg skal kæmpe med stoffet selv. Men sådan er man jo forskellig.

.

Lena Christensen tv. tager engelsk for at komme ind på uddannelsen til finansøkonom. Hun blev nødt til at vælge den form for at få timer nok til at være på SU. Og det er benhårdt. Du skal virkelig ikke blinke med øjnene, som hun siger. Jane Augustenborg th valgte mixed learning, fordi hun – med held – har gået til fertilitetsbehandling. Hun har derfor ikke haft mulighed for at være til alle timer på et almindeligt hold. Så for mig var mixed learning den mulighed, der var. Det har været krævende men fungeret godt, siger hun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar