fredag den 20. april 2012

Mere idræt på hf - skaber en alsidig pulsKom helt ned og få fat I fødderne, op igen og acceleration. Sidste tur! Kom!
Øredøvende rytmisk musik pumper ind i øregangene, og fugten pibler ud under idrætstøjet. Opvarmningen er ved at være slut - næsten.
-          Når jeg siger NU, så tager i 10 englehop, og så er vi klar, siger en tændt Lars Wolgast – kursist på idrætsholdet og selv tidligere bokser.

Boksning kræver muskler og kondition
Mens Lars Wolgast underviser sine medkursister ”danser” bokseren Anders Hugger omkring en boksebold og med en velvoksen og heftigt dekoreret underarm giver han puden fire gevaldige hug i streg.
-          Det, vi tilbyder kursisterne har ikke meget med rigtig boksetræning at gøre. Men det er med til at give dem en fornemmelse for, hvad det vil sige. Og det er gevaldig god pulstræning
Hvis de virkelig skulle i bokseringen, skal der bygges flere muskler på kroppen, og så skal der en masse løbe- og intervaltræning til.

Idrætten vokser på HF & VUC
Boksningen indgår som en del af de klassiske og nye idrætter, kursisterne skal igennem – ligesom de har haft forskellige boldspil, klatring, løb
Der er 28 på holdet – 0-b niveau. Desuden er der et c-hold på et forløb for ordblinde.
Men idrætten vil efterhånden få mere plads på HF & VUCFYN, efterhånden som 2-årige hf-klasser bliver mere almindelige på skolen.

Sara Philipsen Bruhn, 26 årig fodboldspiller med planer om at søge ind til politiet. Gennem boksetræningen har hun fået indblik i, hvad boksetræning egentlig er, og hvor mange timers slid der skal bruges på at komme i form til at bokse. Det har været hårdt, og har givet tunge arme efter træning. Hun synes, det fedeste ved Idræt på Hf er den fysiske/praktiske del og dét, at man prøver forskellige sportsgrene.
Benjamin Mathiasen-Klimek, 23 årig fodboldspiller. Benjamin er uddannet tømrer men vil søge ind til politiet. Han har smidt et par kilo gennem boksetræningen. Han syes bedst om den fysiske/praktiske del af idræt på hf og synes det er fedt med konkurrenceprægede aktiviteter.
Tina Nymark Jensen på 21 år er i gang med en fuld HF på 3 år, og bliver færdig til sommer. Hun danser mest hiphop) i min fritid og træner fitness. Hendes plan med fremtiden er at læse til tegnsprogstolk, en interesse hun har fra sin opvækst med døve forældre.  Det fedeste ved boksetræningen er at få pulsen op på et andet ”level” og at få man brændt en masse kalorier af.  Hun synes, det er dejligt også at have mulighed for at bruge kroppen som en del af sin hf.
Sebastian Dalgaard på 20 år er i gang med en fuld HF på 3 år og spiller fodbold i Marienlyst. Han vil gerne ud at rejse efter sin hf og synes det fedeste ved boksetræningen var, at han kunne mærke, at det virkede bagefter. Følelsen af at have ydet maksimum er dejlig, synes han. Det bedste ved Idræt B er, at prøve de forskellige sportsgrene, noget han nok ikke ville have gjort uden for skoleidrætten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar