torsdag den 9. februar 2012

”Majoren” overraskede alle – ikke mindst sig selv

Morten Madsen er tidligere soldat i Kosovo, han elsker at spille amerikansk fodbold og har en passion for computerspil.
-          Jeg har været en rigtig slambert op gennem skoletiden, har pjækket og siddet rigtig meget på min flade, dengang jeg gik i folkeskolen. Og så har jeg bare aldrig været særlig god til dansk, siger 31-årige Morten Madsen – eller Majoren, som han kalder sig i sin mailadresse.
Derfor kom det også som lidt af et chok for ham, da han vandt Dansklærerforeningens skrivekonkurrence med Gert Grævling, Ronnie Ræv og Morten Mindste Mus som hovedpersonerne.
-          Ja, jeg gik med et stort smil på i mindst 14 dage efter, fortæller ”Majoren”, som tager dansk, fransk og kommunikation og IT på enkeltfag ved HF & VUC FYN i Odense.

Skriv!
Det med at deltage i Dansklærerforeningens konkurrence var ikke noget, han selv fandt på, men en opgave, holdet havde fået af deres dansklærer, Tove Hedegaard.
Det skulle være en julehistorie.
Den måtte højest fylde 500 ord og skulle indeholde 10 juleord.

Vandt til at løse en opgave
I militæret lærer man hurtigt, at når den overordnede stiller en opgave, så hører man nøje efter, hvad den går ud på – og løser den.
Så jeg satte mig hurtigt til computeren og tæskede løs på tastaturet.

Inden Morten Madsen nogensinde var færdig med indledningen, var han imidlertid oppe på 400 ord.
-          Jeg gik hjem, slettede det hele, tænkte på alle de historier, jeg har hørt som barn, kom på Vinden i Piletræerne.
Jeg begyndte at skrive, og pludselig gled ordene ud af fingrene. På det tidspunkt havde jeg hele historien i hovedet, jeg vidste hvor meget den måtte fylde, og halvanden time efter – klokken 23 tirsdag aften - var den skrevet og afleveret på Fronter, fortæller Morten Madsen.

Kan mere end man tror
Da Tove Hedegaard, fortalte Morten, at han havde vundet Dansklærerforeningens konkurrence, kunne han først ikke tro det.
-          Min bror var lettere lamslået – og imponeret, da jeg fortalte ham om min bedrift. Og mine forældre var stolte. Men bag deres opbakning kunne jeg fornemme dem tænke: ”Hvordan pokker kunne du gøre det – et fag du aldrig har været glad for eller god til”?
For Mortens eget vedkommende har det fået ham til at indse, at man nogen gange kan mere, end man selv lige tror.

Videre som sportsmassør
Morten Madsen – eller majoren – som han kalder sig i sin mailadresse, har arbejdet i forsvaret siden 1999. Og nu har han ret til fem års undervisning med fuld løn.
-          Jeg har to år tilbage og bruger muligheden til at samle op på det, jeg ikke lærte i folkeskolen.
Efter sine studier på HF & VUC FYN har han tænkt sig at blive sportsmassør.
- Min bror siger, jeg skulle overveje at leve af at skrive. Men det kræver en konstant kreativ tilgang til arbejdet. Og jeg tror faktisk, jeg har det bedst med at få en opgave og udføre den, tænker Morten Madsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar