mandag den 28. november 2011

Tak for mad!

I AB-klassen ”Dansk som andet sprog” er kursisterne virkelig glade for den morgenmad, som VUC Odense Søndersø har serveret ganske gratis hele efteråret i kantinerne – blandt andet på Jernbanegade
Men skal ordningen fortsætte?


God mavefornemmelse
Spørgsmålet bliver i øjeblikket diskuteret i ledelsen for VUC FYN.
Derfor har kursisterne i ”Dansk som andetsprog” udarbejdet et spørgeskema, som de har fået svar på blandt kursister på Jernbanegade.
Spørgeskemaet viser, at mange er glade for ordningen.
Det er hyggeligt at mødes om morgenen. Det betyder vi kommer af sted, får en sludder og møder til timen med en god mavefornemmelse er nogle af kommentarerne.

Og et kvikt hoved
-          For mit vedkommende betyder ordningen, at jeg undgår hovedpine, fordi jeg når at få min kaffe.
Sådan siger Nadia Karimi, som kommer fra Afghanistan, og er en af 10 nationaliteter på holdet.

Pant på kopper
Svarene på spørgeskemaet indeholder blandt andet forslag om at lade morgenmaden koste 10 kroner om måneden og lade pengene gå videre til Dansk Røde Kors samt at indføre pant på kaffekopperne, så de ikke flyder rundt omkring på skolen.
Det ses af nogle kursister som en måde at bevare ordningen på.

Pris på undervisning
Holdet selv – med kursister fra blandt andet Afghanistan, Kurdistan og Thailand og Peru – mener også, at de som kursister skal vise stor respekt for projektet.
-          Tænk sig at få serveret gratis morgenmad, siger de nogenlunde samstemmende.
I mange af deres lande koster det penge – overhovedet at få undervisning. Og der er vel at mærke ikke nogen former for SU.

Skriv en kommentar og fortæl om dine egne oplevelser med morgenmaden!

12 kommentarer:

 1. Kære alle -
  Jeg synes, at det er en rigtig god ordning.
  Man kunne aftale, at der er gratis kaffe/te, men kun hvis man medbringer sin egen kop. Så sparer kantinen også opvasken og der står ikke 30 snavsede kopper oppe på gangen.
  Se f.eks. FOTO (klik her)
  Uden kop skal man betale pant.
  Mange hilsner fra Niels Jacob Andersen

  SvarSlet
 2. Min mening om morgenmad , det er god tilbud fra VUC til kursister fordi da mange kursister kommer tidligt
  I skol, og de har ikke tid at spiser morgenmad i hjem, og de er vigtigste måltid på dagen. Især dem, der gør en mental indsat
  Jeg tror, når vi tænke, at skolen giver os med morgenmad er gratis, det betyder at administrationen på din skol tænke meget over din komfort .Dette er en smuk ting, så vi skal tænke hvordan vi vil vende tilbage og aflever takker til skolen. Det er en del af de studerende startet i gen en uhensigtsmæssig måde, såsom snavs tilbage på bordet, ikke smid kopper, hvor det var, ikke rengøring af bordet, det ikke så godt
  Naget skammeligt , når vi er studerende og vores etik nedad
  hilsner fra mammo chimo

  SvarSlet
 3. Min mening om morgenmads-ordningen på VUC.

  Monica og mig snakkede meget om problemet angående kopperne i kantinene. Vi er meget glade for at spise morgenmad i kantinen hver dag, og snakker med skole kammeraterne og somme tider også med andre lærer ne.
  Men det er meget irriterende at se kopper på trappen ,toilettet ,på gangen,ved vinduerne i klassen osv.
  Vores lærer vil meget gerne hjælpe med at løse problemet i kantinen,og vi vil alle meget gerne hjælpe ham.Feks. vi snakkede med skole inspektøren og lavede mange spørgsmål .Og bagefter lavede vi grupper og gik i de andre klasser og sprugte om hvordan vi kunne løse dette problem.Monica og mig syntes at det er ulækkert at se mange kopper på mange forskellige steder.Det betyder meget at kusisterne ikke rydder op efter sig.Læreren har en god ide.At der kunne komme en journalist og lave et interview i kantinen .Og derved håber vi at snart kunne stopper for dette problem med kopperne.Og alle kursisterne skal forstå at det er meget nødvendigt at aflevere kopperne tilbage til kantinen.Så vi kan forsætte med den gartis morgenmad i mange år endnu.

  Venlig Joseph

  SvarSlet
 4. jeg synes der er god morgenmad til kursister fordi der er mange kursisten har ikker tid til spisser i hjem , skal takke skole fordi gave vi morgenmad og tenker på kursister også morgenmad er vigtig fordi gave kursister energi og starter rask til time.
  nogen kursister kan lige spisser morgenmad og nogen kan ikke lige spisse morgenmad om morgen det er foskelige.

  Jeg er glad for morgenmad fordi i hjem jeg kan ikke skal hjælpe min børn og tage tøj på og aflever dem til børnhave og skal skunder mig til bussen.
  Nodvendigt at respekter skolen,hvis færdi med at spise,for eksempel nogle elever tager kopper og kaster dem det er ikke så godt.vi er alle voksen ikke er lille.skal sidde ned og spise i kantine,koppere skal sættes i deres sted,fordi skolen ikke har råd til at koppe hvedag,skal tænke over skolen og udgifter . skolen give os også en gratis morgenmad og takker skolen.vi skal holde vores skole,og vi respekterer,at vil komme andre studerene.

  mvh
  Sahar

  SvarSlet
 5. DEJLIGT… Dejligt…! Det er først ord som kan jeg sige. Jeg synes at morgenmads er en stor del af vores morgenen energi. Det er også flot og fin tanke fra vores VUC chefs at de ville gerne give os gratis morgen mad. Det er faktisk en stor give fra VUC skole at give morgenmads til studierne. Jeg selv takker meget for at få gratis morgenmad.
  Ud den dejligt morgenmad i kantinen, vi har også andre tings som vi skulle snak og bemærk på . Der er kopper som står foran klasser. Jeg synes at det er helt svineri. ”Led os vise stor respekt for projektet.
  Engang igen: ”Jeg selv takker til VUC skole / VUC chefer for den flotte tanke.

  Mange hilsner
  Kadek Sri Adi Martini.

  SvarSlet
 6. Jeg synes, at det er dumt at spilde pengene på den måde. Næsten alle kursisterne bor i Odense og de kan vågne lidt tideligt op og spise morgenmad i deres hjem
  Som chefen sagde skole brugte 100.000 kroner til morgenmad.
  Ellers skolen kunne bruge de penge til noget andet i stedet for morgenmad. F.eks nye computer-eller noget andet, som skolen mangler.

  Hvis skolen vil videre med at give gratis morgenmad til kursisterne, så skal skolen have en stor salon til at alle sammen kan sidde der og spise morgenmad eller dem der arbejde i kantinen kan modtage 5. kr som pant for hver kop. Så
  kursisterne tør ikke at smide kopperne ud eller stille dem hvor de vil.
  M v h H A M

  SvarSlet
 7. Jeg synes, det er en god ide,at elever har gratis morgenmad i kantinen og det er vigtige for elever at spise morgenmad inden de begynder i undervisningen,fordi bliver man bedre til at huske.
  Jeg synes,det er noget svineri, nogle elever,som bringer kopperne og tallerknerne med op i klassen og ikke afleverer dem i kantinen og jeg synes,det er bedre at spise i kantinen i stedet for i klassen.
  Suad

  SvarSlet
 8. Vi er meget glade at spiser morgenmad i kantinen hver dag ,og snakkede med skole kammeraterne og some tider også med lærerne.
  Men det er meget irriterend e at se kopper på trappen ,toilette,på gangen,ved vinduerne i klassen osv.
  så derfor jeg bliver meget glade at læser den link og håber jeg at kursisterne forstår problem med kopperne.:)
  Monica Frederiksen

  SvarSlet
 9. min mening om morgenmad
  jeg syntes at det er en god ide morgenmad,fordi der er vigtig til kursister derfor skal elverne være glade for dette tilbud.
  de nogen at dem har børn skal afleverer til børnhave, så har ikke tid spiser morngenmad i hjem.
  kursister har ikke respkt for læren, det vil være et stor hiæle hvis lærerne dlander sig og bede elever om at aflever kopper og tallerkner tilbag til kantinen og så dem der ikke har lyst til at aflever ders kop så må de slev hente deres kop med hjem fra.
  jeg tror kursister til at mødte op tidt lyst til undervisveneng og uddannelse, vi tænke ikke kun morgenmad.
  til sidst håber jeg at eleverne laver et min ansvar for det.

  SvarSlet
 10. Mit synspunkt om morgenmad ordning på VUC.
  Det er okay at man kan få gratis morgenmad fra skolen.
  Men jeg har lad mærke ti lat flere af kursisterne tit glemmer ,
  at aflevere kopper og tallerknerne tilbage til kantine.
  Derfor vil jeg anbefale for god og ordens skyld at vi skal alle sammen tage hensyn,
  og holder vores fælles arealle pæn og orden.
  Roda M. Abdi.

  SvarSlet
 11. Jeg synes,det er en god beslutning, at elever har gratis morgenmad i Kantine,fordi nogle af dem har ikke tid til at spise morgenmad derhjemme og det er også meget vigtigt at spise morgenmad inden de begynde i undervisningen,så koncentrerer man sig bedre i undervisningen.
  Det er for dårligt, at de tage kopperne og tallerkenerne med op i klassen og ikke tage dem med ned i kantine igen.

  Venlig hilsen

  Renata Hansen

  SvarSlet