torsdag den 17. november 2011

Hund? Det smager af ged


Som udsendt med Care i både Tanzania og Vietnam har Søren Engberg Jensen smagt lidt af hvert – rigtig meget god mad, men så var der også lige græshopperne og den vietnamesiske hund.

- Hvordan det smager?

- Hund smager lidt af ged. Og hunde-blodpølsen var ganske forfærdelig, fortalte Søren Engberg Jensen til sine tilhørere på VUC i Asylgade.

På International Dag kom den store verden ind på VUC med mange spændende beretninger - blandt andet om et vietnameisk køkken, som både byder på græshopper og hund.

Mangrove mod oversvømmelser

Den vietnamesiske hund er blot lidt af et kuriosum, for Sørens arbejde i det asiatiske land handlede om at forbedre befolkningens leveforhold – blandt andet gennem projekter, som skal gøre bønderne mere modstandsdygtige over for oversvømmelser.

- Og det handler om noget så banalt som at plante mangrove langs kysten for at beskytte mod oversvømmelse med saltvand, fortalte Søren Engberg Jensen.
Mangroven er de senere år blevet udryddet over lange kyststrækninger for at gøre plads til rejefarme og feriesteder. Det har ført til oversvømmelse af lavtliggende kystområder – noget som gør jorden ubrugelig flere år efter.Min bror har været i Tanzania. Så jeg ville gerne høre Søren Engberg Jensen fortæller om både Tanzania og Vietnam – og det har været spændende, fortæller Michael Poulsen, som til daglig går på ordblindehold i henholdsvis dansk og engelsk.
På Afrikas Horn

Mens kursisterne i Asylgade hørte om arbejdet i hjælpeorganisationen, Care, var Kristin Skov-Spilling fra Dansk Røde Kors på Rugårdsvej for at fortælle om organisationens nødhjælpsarbejde på Afrikas Horn – et arbejde der fik massiv medieomtale i forbindelse med sensommerens indsamling gennem DR og TV2.

Kirstin Skov-Spilling fra Dansk Røde Kors formåede at bringe historien om, hvordan efterårets indsamlede penge til Afrikas Horn rent faktisk gør nyttte i de tørkeramte flygtningelejre.
Indsamlingen gav samlet 111 mio. kr. og gjorde det muligt for blandt andet Røde Kors at komme ind i områdets flygtningelejre med både vand, mad og sundhedsydelser.Klart defineret opgave


Vores kemilærer spurgte, om vi ville ud at høre Kristin Skov-Spillings oplæg om Røde Kors’ arbejde på Afrikas Horn. Det var for spændende at sige nej til, og Kristin Skov-Spillings fortælling har givet en god fornemmelse af, at de penge, der blev indsamlet, rent faktisk har gjort gavn. Sådan fortæller Christine Poulsen og Ida Marie Christensen fra 3. årgang på Flow.
Et andet sted, Dansk Røde Kors arbejder i øjeblikket, er i Syrien, hvor organisationen arbejder tæt sammen med sin søsterorganisation, Røde Halvmåne, om blandt andet at hjælpe ofrene for de uroligheder, der er i landet.

- Og ligegyldigt, om vi er på Afrikas Horn, i Syrien – eller et hvilket som helst andet sted i verden, gør vi os helt klart hvad vores opgave er – og det er typisk at komme ind med nødhjælp som mad og drikke og i forbindelse med kamphandlinger – at hjælpe sårede, fortalte Kristin Skov Spilling under sit besøg på Rugårdsvej.

Arrangementerne på International Dag er arrangeret af Husrådene


International Dag har budt på mange interessante muligheder for at se ud over de nationale grænser, hvad enten det kun har været over grænsen til Tyskland eller hele vejen omkring Afrikas Horn, Tanzania til Vietnams mangrove.

15 kommentarer:

 1. OK - hvad smager græshopper så af ...?
  Fedt arrangement i øvrigt :-)

  SvarSlet
 2. Dejligt når sådant et arrangement lykkes - rosen må gå til husråd, Røde Kors og Care. Mht til hvad græshopper smager af, er jeg lidt på herrens mark. Det eneste i den stil, jeg har smagt, er friturestegte cikader under et besøg i Kina. De var mest bare sprøde og havde ikke nogen karakteristisk smag.

  SvarSlet
 3. Jeg synes, at det var en god arrangement på International dag - den 19 nov. 2011 fra Dansk Røde Kors på Rugårdvej. Nu kendte vi mere om Dansk Røde Kors. Kirstin fra Røde Kors havde forklaring hvordan Dansk Røde Kors arbejde på Afrika Horn. Jeg kunne godt forstå også hvorfor de fik massiv medieomtale i forbindelse med sensommerens. Røde Kors har gjort så mange flot ting, og de hjalp meget for Afrika og andre land i hele verden. Selvom var hård arbejde på Afrika Horn men de synes at det var spændende at arbejde i. De er dejlig og søde flok som kunne tænke på de andre så meget . Og jeg synes at vi budt vores international dag på flot måde og hørte mange interessenter ting.

  Mange Hilner
  Kadek Sri Adi Martini.

  SvarSlet
 4. Røde kors er en international humanitær, deres mission er at beskytte menneskers liv og sundhed, og Sam er beregnet hans helbred mental sundhed og fysiske helbred. For at sikre menneskets værdighed og lindre deres lidelser. Uden nogen farm for forskelsbehandling baseret på nationalitet, køn eller religiøs overbevisning, farve eller politiske udtalelser.Jeg tror, ​​at de ideer og mål Kirstin skov spillig matcher perfekt med hendes organisation søger ideer og belastende punktlig. for fremtidens ubekymrede,Jeg støtter Røde Kors og især Christine og tilskynde dem til idéer, som vi er nødt til i vor tid. Tidspunkt for krig. Tidspunktet for ødelæggelse og ruin. Tidspunktet for forsvinden af menneskeheden. Jeg tror, ​​at Christine arbejder og kæmper for menneskeheden. så hun kæmper for at bygge en fremtid og en tid af smukke.Jeg er stolt bygherre for et medlem af dansk Røde Kors . mammo chimo

  SvarSlet
 5. Min mening om Røde Kors.

  Røde kors er noget vi sikkert alle ved hvad er, men med over 200 millioner medlemmer og det findes i 181 lande. Det er faktisk verdens største bevægelse og organisation.
  Det gør Røde Kors.
  jeg synes at Røde kors spiller en store rolle i vores samfund. Røde kors hjælper på mange måder. De spiller en stor rolle når der er krig i lande.
  som vi ved at krig ødelægger masser af tusinder familier når de bliver tvunget på flugt under krigen.
  Rød kors samler masse af penge, mad, medicin, tøj osv. og det er fordi, de vil ud til dem som der har mest brug for hjælp og hjælpe dem.
  Røde kors spiller også en stor rolle i de muslimske lande, de samarbejder med organisationen: Røde halvmåne selvom der er nogle der er uenige om det, men de gør det for menneskerettigheder.
  Røde kors har også nogle butikker, som sælger tøj og alt muligt andet, så de kan skaffe penge, og det er ved af sælge til de mennesker som der køber fra dem. Røde kors hjælper de fattige lande med at få et normalt liv. Dvs. med skole, mad, tøj og medicin. De hjælper også børnene, så de kan få dem til at gå i skole og få uddannelse, så de også kan klare sig i samfundet og fremtiden med at få sig et arbejde.
  Det som Røde kors gør er at de arbejder med at holde familien samlet under krigen, som der blevet adskilt dvs. når de adskilles fra deres forældre - så hjælper de dem med at finde deres mor og far.
  Kursist i AB-KLassen VUCFYN - Odense

  SvarSlet
 6. Jeg synes, at Røde Kors Organisation laver en flot arbejde for de børn,mennesker og lande, som behover for hjælper og det var interessant for mig at vide lidt om dette arbejde og som har også en samarbejde med de andre lande.


  Med venlig hilsen Renata Hansen

  SvarSlet
 7. Røde Kors er en stor verdens dækkende hjælpe organitation. Og det glædede mig da jeg i sidste uge fik af vide at de har hjulpet mange mennesker specielt i afrikanske lande.
  Dansk Røde kors har sendt 33 millioner kroner til andre lande.
  Kirstin fortalte at det havde rørt hende meget at hun så en lille dreng på 2 år i militær uniform.
  Og Somalia har mange krige og kritiske sygedomme i landet.
  Der er kun 2 hospitaler i Somalia og folk stjæler medicin, så det er meget svært at hjælpe i Somalia (Ayupis).
  Hun fortalt også at USA giver mange penge til Røde kors.
  Jeg syntes at det er meget interrassant at høre hvordan Røde Kors arbejder rundt om i verden, og jeg håber at vi snart vil høre om Røde kors igen i skolen.

  Hilsen Monica

  SvarSlet
 8. Jeg synes at det røde kors, hjælper så mange mennesker. Og det bedrer ved det er at der er over 200 millioner medlemmer og det findes i 181 lande. Jeg synes at røde kors er noget meget vigtige i vores liv. Røde kors hjælper på mange måder. Røde kors er der også når der er krig i et land. Der er mange krig der ødelægger masser af familier, når de tvunget på flugt under krigen. Røde kors er meget vigtige i muslimske lande, det hedder ikke røde kors, det hedder Røde halvmåne. selvom der er nogle der er uenige om det, men de gør det for menneskerettigheder. Rød kors samler masse penge til, mad, medicin, tøj og det er fordi, de vil ud til dem som der har mest brug for hjælp. Røde kors har også nogle butikker, som sælger tøj og andre ting, så de kan skaffe penge, som de bruge til de fattige mennesker. Røde kors hjælper mange børn til at gå i skole og få et bedre liv.

  M.V.H WAAD

  SvarSlet
 9. Røde kors har gjort en det at deres arbejde da de prøver på at støtte de fattig menneske er , med tøj, penge og mad .Røde kors har også nogle butikker, som sælger tøj og alt muligt andet, så de kan skaffe penge, og det er ved af sælge til de mennesker som der køber fra dem. Røde kors hjælper de fattige lande med at få et normalt liv. Dvs. med skole, mad, tøj og medicin. De hjælper også børnene, så de kan få dem til at gå i skole og få uddannelse, så de også kan klare sig i samfundet og fremtiden med at få sig et arbejde.

  m.v.h Eubb

  SvarSlet
 10. Jeg synes det en meget god ide, at der er en organisation som røde kors, der hjælper fattige lande eller de lande, der er i krige eller er der uroligheder mellem bebogener og militæret.
  Selvom jeg slet kunne ikke forstår hvad Kristin Skov-Spilling sagde den dag var vi der på Rugårdsvej, men det var en god ide at der kom en fra røde kors og fortalte om hvordan de organisere deres job. For at de andre vide, at hvad de lave, hvad de spiser, hvordan de sove, hjælpe eller live i de urolige lande.
  Der er mange gode ting, som Røde Kors laver F.eks. de invitere dem, der ville arbejde frivillig og sende dem rundt at samle penge. Og de samlede penge kunne bruges til vand, mad og sundhedsydelse for tørken lande som afrikanske lande.

  M.v. h Heidar

  SvarSlet
 11. Røde kors er en kendt store international NGO som har til formål for at hjælp mennesker som ramt af krig, tørke, sult eller natur katestrofer i verdens plan.

  Røde kors yder hjælp befolkning som befinder sig nogle af det farligst lander i verden såsom Somalia, Afghanistan, Irak osv.

  Røde kors assisterer mennesker uden det stille store krav om forholdet.

  Deres motto er at reder mennesker liv.

  Røde kors funger også den del af verden som er fredlige.

  Her Røde kors tage sig af folk som er asyl ansøger eller immigranter.

  Jeg kan selv huske da, jeg kom til Danmark som 16år. Hvor jeg var en asylansøger, boede jeg en Røde kors center.

  Der fik jeg en del hjælp fra medarbejder som tog mig med som ledsag, hver gang at jeg skulle til interview eller samtale hos politiet.

  Personlige er jeg taknemlige over for at jeg fik sådan hjælp og derfor overvejer jeg mig at jeg skal tilmelder mig som frivillige hos Røde kors.  Citat slut J  Hilsen

  Roda

  SvarSlet
 12. Rød Kors
  Rød kors er eninternational organisation dens missioon er at beskytte mennesker suadhed.
  Uden nogen form for etnisk diskrimination.
  Den blev grundlagt i 1863.
  1.Humanitært.
  2.Verdens.
  3.Volontørtjeneste.
  Rød kors er en demokratisk.
  Medlemorganisation,der består ar 220 lokale afdelinger der hver har en bestyrelse.
  Hvert andet år samles repæsentanter for de lokal afdelinger til et repæsentantekabsmøde.
  Der er de øverste beslutningsmyndighed i rød kors.
  Der er tilbud i rød kors, for dem der ønsker at frivllige med en frivillig .
  Suad

  SvarSlet
 13. Røde Kors har alle de stater, det er godt, fordi mange mennesker har brug forsådan bistand
  En masse mennesker har brug for hjælp til at spise, tøj,medicin osv. 
 Røde Kors er grundlagt for at hjælpe folk, som er behovet for en sådan bistand

Det er vigtigt, at vi holder af, og vi kan hjælpe dem med, Jeg synes at det røde kors, hjælper så mange af børnene og de ældre har behov for hjælp

  mvh
  sahar  mvh
  sahar

  SvarSlet
 14. Jeg synes morgenmad er rigtig vigtig. vi kan god mærke den hjælpe meget til at huske bedre.
  Morgenmads er også god for hjerne og hjælp for vares økonomi.
  Jeg synes det er svineriet om kopper står foran klassen. Der er ikke høgenes.
  Kursist skulle aflevere kopperne tilbage til kantinen. Morgenmad er rigtig god ide, man jeg kan ikke forstår
  Hvorfor har kursist ikke ansvar for at ligge ikke kopperne tilbage til kantinen. De skulle tænke meget for det…

  m.v.h

  SvarSlet