fredag den 22. juni 2018

Hvis jeg kan, så kan alle


Nu kan Louise stolt sætte studenterhuen på hovedet og fejre sit HF-bevis. Det er en stor personlig sejr for 28-årige Louise, der aldrig troede, at hun kunne gennemføre noget.

- På VUC har jeg fået troen på mig selv. Jeg kan godt! Jeg har udviklet mig som menneske og lært, at jeg godt kan gennemført noget, jeg sætter mig for

Da Louise startede på VUC, var hendes mål blot at bestå fagene med den laveste mulige karakter.
Efter 6 år med forskellige jobs og forløb på Produktionsskole, ville hun gerne have en uddannelse. Hun var lige blevet mor og nærede et brændende ønske om at være et godt forbillede for sin datter, så det gav det sidste skub for at komme i gang med en HF.

- Der har været så meget rod i mit liv tidligere, at jeg aldrig fik taget gymnasiet, men jeg skal altså ikke være på kontanthjælp resten af mit liv, jeg vil være gerne have en uddannelse


Skulle lære at gå i skole


Forløbet på HF-enkeltfag har både været sjovt og hårdt. I starten tænkte Louise ’det her klarer jeg aldrig’. Det første år var hendes mål blot at møde op til undervisningen og bestå hvert fag med den lavest mulige karakter.

Louise skulle først lære at gå i skole igen og lære at strukturere sin hverdag, så der både var tid til skole og familieliv. Og det har været noget af prøvelse.

- Det har været sjovt og lærerigt, og jeg har lært at bruge min hjerne på en helt anden måde, end jeg var vant til


Bump og hjælp på vejen


Trods en stærk base på hjemmefronten med gode forældre og en kæreste, der støtter og hjælper Louise, har der også været nogle personlige bump på vejen. Hun har været i Statsforvaltningen fire gange for at kæmpe om samvær med sin datter og har været sygemeldt med stress i 3 måneder. Men Louise er stædig og giver ikke op:

- Jeg har ikke brug for at blive nurset og få at vide, at det er synd for mig. Når jeg har sagt til Rene (red. vejleder Rene Quottrup), at jeg bare ville meldes ud, så har han sagt, at det famne ville være dumt. Han har virkelig hjulpet mig med ikke at give op undervejs

Louise har lært nye sider af sig selv at kende og fundet troen på sig selv og sin egne evner. Livet fik en ny mening, da hun begyndte på HF og fik noget at stå op til om morgenen - også på de hårde dage.  Nu har Louise lært at kigge fremad og tænke ’i morgen er en ny dag’.


Lærerne tror på dig


Der er flere lærere, der har gjort en stor forskel for Louise undervejs og motiveret hende til at holde fast i troen på, at det nok skulle lykkes. Der har været masser af støtte og opbakning at hente fra bl.a. Jon Gade, Thomas Sabro, Annette Winther og Allan Poulsen, der gentagne gange har sagt ’du kan godt’.

- Dorthe Boye er nok ét af de mennesker, der har lært mig mest. Hun er altid positiv og har en sprudlende energi trods mange jern i ilden, og det har inspireret mig til at blive ved

Louise oplever, at man som kursist bliver sat i centrum, fordi lærerne her på VUC er gode til at se på mennesket bag.

- Lærerne vil dig det bedste, det skal de altså have ros for. Der er stor forståelse for, hvis man har nogle personlige benspænd, der har de virkelig været forstående


En drøm går i opfyldelse – nu venter uni


I takt med at Louise gennemførte hf-fagene ét efter ét, voksede ambitionerne om gode karakterer. Louise ville ikke bare bestå, men det skulle være med et ordentligt resultat. Samtidig spirede drømmen om at læse dansk på universitet langsomt frem. Louise har altid været glad for analysere, men fik styrket drømmen, da hun tog dansk på enkeltfag.

Og Louises indsats har båret frugt: Efter sommerferien bliver drømmen nemlig en realitet, da Louise netop er blevet optaget med en forhåndsgodkendelse på danskstudiet:

- Jeg ved, at jeg har gjort mit bedste, men man kan ikke være god til det hele. Det er helt OK. Så på VUC har jeg lært at gå i skole og få gode karakterer, på uni skal jeg lære at læse lektier, griner Louise


Et godt råd til nye kursister


- Tro på jer selv og hold målet for øje

Ingen kommentarer:

Send en kommentar