fredag den 29. juni 2018

Fra avu til hf med STOR succes30-årig Astrid er glad. Som i RIGTIG glad. Hun er gået hele vejen fra avu til hf og kan stolt fejre sin HF-eksamen. Det har krævet en virkelig tålmodig og vedholdende indsats at gå 5 år på VUC, men for Astrid har det været et trygt sted at være. Her er hun blomstret til en 12-talspige og givet tidligere folkeskolelærere baghjul ved at bevise, at hun sagtens kan - selv i matematik, hvor hendes folkeskolelærer havde opgivet troen på hende. 


- Jeg har sådan lyst til at ringe til min gamle lærer og fortælle, at jeg har fået 12 i matematik B. Tænk hvis han havde troet lidt mere på mig i stedet for bare at give op.

Tiden på VUC har budt på mange succesoplevelser, og Astrid har opdaget, at hun har flair for at gå i skole. Hun har scoret mange høje karakterer, men været rystende nervøs for hver eneste eksamen. Hendes bagage med dårlige oplevelser fra folkeskolen har været en hæmsko, der titter frem, når hun bliver presset fx til eksamen:

- På VUC er jeg blevet mødt med en tro på, at jeg kunne mere, end jeg selv troede. Jeg er blevet presset tilpas og har mødt så mange søde mennesker, som har været gode til at berolige mig og hjælpe mig igennem fx Kristian (red. Kristian Kjaergaard Lange), der lavede sjov med, at jeg tidligere spildte et helt glas vand ud over det hele under en tidligere eksamen. Det fik mig til at slappe lidt af og dulme nerverne, griner Astrid.


Det handler om de små succesoplevelser

Astrid startede på VUC som en ”flugt” fra Kommunen, der lagde økonomisk pres på hende. Hun skulle have noget at lave – og efter at have prøvet forskellige jobs og forløb på bl.a. Produktionsskole, tog hendes far hende med ned på VUC. Her blev hun skrevet op til avu, så hun kunne tage sin afgangseksamen fra folkeskolen – igen. Astrid havde ikke meget tiltro til sine egne evner og bad om at starte på et lavere niveau, end hun blev rådet til, da hun bare gerne ville have nogle små succesoplevelser med at gå i skole. 

Det sociale betyder alt

Astrid har været utrolig glad for at gå i en fast klasse på HF, hvor man følges ad og tager det samme enkeltfagsforløb. Det giver et helt andet sammenhold, når man kan se ud over det faglige og interesserer sig mere for sine medmennesker.

- Man har det bedre og kan lære mere, når man ikke er nervøs for at sige noget i timerne

Astrid har også oplevet, at alder ikke betyder noget for et samarbejde. Man kan sagtens gå hinanden i møde og hjælpe hinanden på tværs af alder og fx sende opmuntrende SMS’er til hinanden inden eksamen.

Hendes forældre har altid støttet hende i og rost hende for at have flair for det sociale. Hun er glad for at hjælpe og trøste andre, der trænger til det. Derfor har hun også den indstilling, at man får meget mere ud af tilværelsen, hvis man gider at prioritere sociale relationer. Det ville være fattigt, hvis man bare fokuserer 100% på skolen og ikke bruger kræfter på de sociale relationer. 

Det er noget som både klassekammerater og personale nyder godt af: Astrid går altid forbi Kirsten i receptionen for at sige hej, når hun er til undervisning, og Kirsten skal selvfølgelig også holdes up-to-date på, hvordan det er gået til hver eksamen. Det bliver et gensidig savn efter sommerferien.

En fremtid som radiograf

Efter sommerferien venter radiografuddannelsen, som bliver en god kombination af matematik, teknik og det menneskelige aspekt. Beskrivelsen lyder lidt nørdet, men det er for Astrid ret attraktivt at få lov til at fordybe sig i teknikken og hjælpe andre mennesker via sit arbejde. 

Vi ønsker Astrid alt held og lykke fremover og kommer til at savne hendes dejlige smil hver dag her på VUC.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar