tirsdag den 14. marts 2017

Andreas vej til drømmeuddannelsen


Alexandra Ottosen (tv.) og Andrea Hansen (th.)

Andrea Hansen har netop afsluttet sin HF-eksamen. Hun har efter fire år på VUC fået styrket sine faglige kompetencer, og føler sig klar til drømmeuddannelsen som pædagog. 

”Mine faglige kompetencer er blevet styrket her på VUC. Jeg føler, at jeg fik nogle redskaber til at kunne udvikle mig fagligt. Jeg turde tage chancen” 


Fik 12 for første gang nogensinde – et tal, der gav mod på mere


Da Andrea startede på VUC, gik der ikke længe, før hun fik sin første succesoplevelse. Allerede til sin første eksamen, kunne hun fremvise et flot 12 i samfundsfag. Hendes første 12 nogensinde - et tal, der gav hende mod på mere.

Og med det, blev VUC et vendepunkt for Andrea.


VUC fik Andrea tilbage på sporet


Andrea var tidligere ikke på samme faglige niveau som hendes klassekammerater, og det påvirkede hendes selvværd. Hun fortæller, at hun tidligere ikke deltog aktivt i undervisningen af frygt for at lyde dum, men at hun på VUC mødte en forståelse og accept, hun aldrig havde mødt før – både fra lærere, vejledere og medkursister.

Det var især nyt for hende, at blive mødt med interesse og imødekommenhed fra lærernes side – og det gjorde at hun turde tage springet. ”Jeg følte mig selvsikker. VUC gjorde, at jeg følte mig tryg. Jeg turde sige noget. Og det har modnet mig meget.”

Noget andet, der var nyt for Andrea, var at blive behandlet som et voksent menneske. Hun fortæller, at selvom alderen i klassen spændte bredt (fra 18 – 32 år), behandlede lærerne alle lige. Der var ikke det autoritære forhold mellem kursist og lærer, som hun havde oplevet på sine tidligere skoleforløb.

”Det er så rart at føle, at man er to voksne mennesker, der taler sammen. Det har gjort rigtig meget for ens opfattelse af skolen. Vi er alle sammen forskellige, og det er helt okay.” 


Fra drøm til virkelighed


Da Andrea startede på VUC i 2013 for at færdiggøre sin 10. klasse, var hun fast besluttet på, at hun ville tage en fuld HF efter. Hun har altid haft drømmen om at blive pædagog, og den drøm skulle VUC hjælpe hende med at realisere.

Hun startede sin tid her på en almen voksenuddannelse (AVU), som er et uddannelsestilbud til alle over 18 år. Her fulgte hun forløbene med de forskellige fag, som til sidst udgjorde en fuld 10. klasse.

Da Andrea var færdig med sit AVU-forløb, startede hun direkte på HF. Hun var målrettet fra starten, og med en solid indsats fra både egen og skolens side, blev hun rustet til at fortsætte sin videre uddannelse.

Det resulterede i, at Andrea fik sin hue i starten af 2017, og nu venter hun spændt på svar fra drømmeuddannelsen – hun har nemlig søgt ind på pædagogseminariet fra september!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar