tirsdag den 20. december 2016

Jeg fandt drømmen på VUC

21-årige Samah Issam kom til Danmark for bare 6 år siden, men til jul kan hun tage hf-huen på. Hun glæder sig utroligt meget til at være færdig, så hun kan søge optagelse på medicinstudiet.

Fandt drømmen på VUC

Da Samah kom til Danmark i 2010 var hendes plan at blive journalist. Men da hun startede på VUC og fik faget biologi, var hun solgt. Faget fangede hende så meget, at hun ændrede kurs og fik en ny drøm at blive læge.
- VUC fik mig til at tænke over hvad, der interesserede mig, og det gjorde biologi, så derfor vil jeg gerne læse medicin, forklarer hun.

Kort ventetid

Samah startede helt fra bunden med at lære det danske sprog på LærDansk og tog efterfølgende 9. og 10. klasse på VUC. Hun startede på 2-årig hf i januar 2014 velvidende, at der ville være ½ års ’ventetid’, før hun kunne starte på drømmestudiet, men det havde hun taget med ind i overvejelserne.

 - De næste 6 måneder vil jeg bruge på at tage gymnasial supplering i Matematik A og Fysik B, så jeg føler ikke jeg spilder tiden, selvom jeg er færdig i december. For mange af mine klassekammerater starter deres uddannelse allerede i februar, så der er mange, der slet ikke har nogen ventetid.

Hvis Samah ikke havde planer om gymnasial supplering, er hun ikke i tvivl om, hvad hun skulle have brugt tiden på;

-Jeg ville gerne have lavet noget frivilligt arbejde. Det ser godt ud på CV’et, og man bruger tiden på at kvalificere sig selv. Man kan altid finde på noget fornuftigt at bruge tiden på.

VUC gav mig motivationen 

Selvtilliden hos Samah har ikke altid været helt i top, som den er nu. Da hun startede på hf, var hun nervøs for, at hun ikke var lige så god som sine danske klassekammerater, og det gjorde at hun tvivlede på sig selv og på drømmen om at blive læge. Men hendes lærer overbeviste hende om, at hvis han kunne undervise, selvom han var ordblind, så kunne hun i hvert fald også blive læge.

-Det motiverede mig så meget. VUC gav mig motivation til at læse videre og opfylde min drøm.

Samah har sidste eksamen den 20. december og hvis alt går efter planen starter hun på medicinstudiet efter sommer. Hun var glad for at det kun var et halvt år hun skulle vente, så hun hurtigere kunne komme i gang med drømmestudiet.

På VUC’s nye VINTER HF er det muligt at starte i januar 2017 og gøre hf-eksamen færdig til sommeren 2019, så du er klar til videre uddannelse på 2½ år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar