onsdag den 21. december 2016

Én uddannelse – to drømme

Charlotte Nielsen (tv.) & Merete Sørensen (th.) er snart færdige med pædagogpakken
Charlotte Nielsen og Merete Sørensen har begge valgt hf-pædagogpakken, men de har helt forskellige drømme for fremtiden.

Den 1-årige hf-pædagogpakke tilbyder fagene dansk, engelsk, samfundsfag og psykologi, som giver adgang til pædagogseminariet på kvote 2.
Fælles for pigerne er, at de skal bruge pædagogpakkens fag til at søge ind på pædagogseminariet til februar, men her hører lighederne også op.


Kognitiv terapi

Charlotte Nielsen er 28 og drømmer om at blive kognitiv terapeut for unge og voksne mennesker, der har sygdommen borderline. Dette udspringer af, at hun selv er blevet rask igennem denne terapiform og har lyst til at hjælpe andre.

For at kunne arbejde med borderline kræver det en sundhedsfaglig uddannelse, og Charlotte tænkte, at pædagogpakken ville give hende en god baggrundsviden om bl.a. psykologi og samfundsmæssige forhold.

- Det er fedt at få så meget viden smækket i hovedet igennem de forskellige fag, vi har, fortæller Charlotte.

Hun havde dog overvejet en anden tilgang til den videre uddannelse som pædagog:

- Jeg overvejede også at læse en fuld hf. Det ville give langt flere muligheder for at komme ind, men det ville tage for lang tid at læse matematik op, så det her tilbud var super for mig.


Der er et formål 

32-årige Merete Sørensen fortæller, at hun altid har haft krudt i røven og svært ved at sidde stille. Derfor har skolebænken ikke altid tiltalt hende.

- Jeg kunne mærke, at nu ville jeg prøve det, og det går egentlig meget godt. Jeg har en ro, som jeg ikke havde da jeg var 18, og nu har jeg også et formål med det.

Merete drømmer om at skabe et kreativt værksted, hvor hun kan have det pædagogiske med indover.

- Jeg drømmer om et åbent værksted, hvor man kan komme og være kreativ i alle former. Det skal ikke være et sted, hvor du parkere dine børn. Jeg vil gerne have, at det er et sted, hvor man kommer og laver alt muligt, som giver mening for hele familien. Et sted, hvor man kommer, og er sammen.

For hende var det også vigtig, at familielivet med mand og børn gik op med livet som studerende.

- Jeg valgte pædagogpakken, fordi den var overskuelig, og tidspunkterne passer ind i min hverdag.

Fælles for pigerne er, at de glade for deres valg af pædagogpakke, og at det er en kort uddannelse, så de kan komme videre med at realisere deres drømme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar