torsdag den 23. juni 2016

Jeg vil vise mine børn, at man kan, hvad man vil

Med to små børn og en mand, der sejler, er tiden knap for 23-årige Charlotte. Men efter 2 år på VUC, kan hun velfortjent fejre at et fuldt hf-bevis og gennemsnit til radiografuddannelsen er i hus.


Da Charlotte blev gravid som 19-årig, var hun godt i gang med en skibsføreruddannelse. Hun havde sejlet i flere år og elskede at være på havet. Men livet på et skib var svært foreneligt med en lille baby, så hun besluttede sig for at gå i land og lægge en ny plan. Og det tog ikke lang tid, før hun fandt ud, at hun ville læse videre til radiograf. 

Charlotte har tidligere gået i 1.g og kunne supplere sine fag med en fagpakke på VUC bestående af biologi, dansk, engelsk og matematik enkeltfag, så hun kunne få de adgangsgivende fag til at komme ind på radiografuddannelsen. Men Charlotte fik blod på tanden og besluttede sig for at tage de sidste fag, så hun kunne få sig et fuldt hf-bevis - og blive den første student i familien!

- Det var slet ikke meningen, at jeg skulle tage en fuld hf. Jeg skulle bare tage de enkeltfag, jeg skulle brug. Men jeg er rigtig glad for at jeg gjorde det, så jeg kan søge ind på kvote 1. 
Jeg har fået noget af den bedste studiefaglige viden her det sidst halve år, hvor jeg har skrevet SSO og EPR, jeg føler mig bedre rustet til at studere videre.


Min studievejleder er guld værd


I mellemtiden har Charlotte fået hun endnu et barn, og hendes mand sejler fortsat, så hun  er praktisk talt er "alenemor" 3 uger ad gangen, mens han er på arbejde. Det giver en lidt presset hverdag med to små børn, der skal hentes og bringes. Det meste af Charlottes familie er bosat på Christiansø ved Bornholm, så det er mest i ferier, at hun kan lidt ekstra hjælp til børnene.

Men med god hjælp fra sin studievejleder (red. Dorte Hansen) fik hun sammensat et individuelt skema, som bestod af både ordinære fag på skolen og fjernundervisning, så det gav lidt mere luft i hverdagen til at hente og bringe børnene og få tid til at læse, når de var lagt i seng. 

- Min studievejleder (red. Dorte Hansen) har været guld værd og har virkelig taget mig alvorligt. Hun hjalp mig med at lægge et individuelt skema, som kunne passe ind i mit liv. Det passede mig rigtig godt, at jeg havde et par studiedage til fjernstudie, så jeg ikke havde et tætpakket skema på skolen hver dag. Og så hjalp hun mig, da jeg fik en krise over, om jeg nu alligevel skulle være radiograf.


Et godt forbillede for mine børn 


Charlotte kommer fra en sejlerfamilie med en far som fisker og mor som matros, så det lå næsten i kortene, at Charlotte også skulle på havet. Men der var ikke noget forventningspres fra familien – de anbefalede nærmest det modsatte, for det er hårdt liv at sejle. Det er et fysisk hårdt arbejde i et meget mandsdomineret erhverv, og man er meget væk hjemmefra. Alligevel besluttede Charlotte sig for at tage af sted med skoleskibet Georg Stage som 17-årig, og hun elskede det :-)

Men livet til søs er erstattet med familielivet og studie, og efter sommerferien venter 3½ års radiografuddannelsen med både skoleophold og praktik. Praktikken kan være i hele region Syddanmark, men det afskrækker ikke Charlotte, for hun er fighter.

- Jeg skal vise dem, at jeg godt kan gennemføre det studie, selvom jeg har børn. Det er der ikke nogen, der skal bestemme. Og om praktikken skal tages i Svendborg eller Esbjerg, det må vi finde ud af hen ad vejen.  

For det betyder rigtig meget for Charlotte at kunne vise sine børn, at man kan blive til noget og tage en uddannelse – uanset om man får børn, eller hvor man kommer fra.  

- De skal gå efter det de gerne vil og ikke lade sig nøje. Jeg vil aldrig diktere, hvad mine børn skal. Jeg vil støtte dem uanset, hvad de vælger, ligesom min mor altid har støttet mig. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar