mandag den 27. oktober 2014

"Nej, hvor er her flot!"


Dagens indvielse af Kottesgade blev foretaget af undervisningsminister Christine Antorini, som var meget begejstret for den nye skole.


- Her er virkelig tænkt over, hvordan det her hus skal kunne tilbyde den mest moderne pædagogik i forhold til de mange forskellige fag, kurser, kursister og forløb, der er her på VUC.

- Jeg tror, det er utrolig vigtigt, at et uddannelsessted emmer af ambition om at blive så dygtig som muligt, vel at mærke dygtig i den bredeste forstand

Undervisningsministeren var på besøg i undervisningen i kemi C ved Preben Nielsen, historie D ved Gerald Hekkelman og til premiere på det nye MeWe rum ved Mickael Merrild og Erling Hjernø.

Rundvisningen blev afsluttet med en signering af trappeopgangen NØ, hvor ca. 200 håndværkere har indgraveret deres signatur til evigt minde om deres deltagelse i byggeprojektet.

- Nu har jeg haft muligheden for både at se forsøg i kemi, historieundervisning ude i zonerne og oplevet premieren på jeres fantastiske nye digitale læringsværksted MeWe, hvor I som kursister skal være med til at skabe undervisningsforløb på baggrund af den viden, I får her.

- Det var et par gode eksempler på, hvordan man tænker pædagogik og arkitektur sammen, så får man et forløb, hvor man virkelig bliver dygtig og lærer ikke bare at lære, men også at handle med den viden, som man får.-       I alle de enkelte undervisningsaktiviteter kan I bruge hinanden og lokalerne på kryds og på tværs til at dygtiggøre jer - og det er jo uanset om man er på almen voksenundervisning (avu), forberedende voksenundervisning (FVU), ordblindeundervisning (OBU), hf-enkeltfag eller to-årige forløb.

Ministeren kommenterede også på VUC’s nye placering i City Campus:

Marianne Kokkendoff, formand for LPR-avu, og Nikolaj
Sehested, kursistrådsformand, holder den røde snor.
- Det er en flot vision, som I her får realiseret. Én ting er, at I kan bruge hinanden og vidensmiljøerne på tværs, men I kommer også til at spille tæt sammen med andre uddannelsesinstitutioner i det campus miljø, som er ved at blive etableret omkring havnen i Odense. Jeg glæder mig til at følge, når de andre institutioner for alvor slår sig ned.

- Uanset om I kommer til at præge den byudvikling, der kommer til at ske, eller inddrager miljøet i f.eks. biologi-undervisningen, så er jeg sikker på, at I kan drage nytte af den viden, I samler og kan bruge den anvendelsesorienteret.

- Alt det her er i fin tråd med det som kendetegner HF & VUC FYN - sted, hvor lærerne og ledelsen i mange år i en række udviklingsprojekter med fokus på, hvordan man hele tiden fornyer undervisningen, så kursisterne bliver så dygtige som overhovedet muligt. Og med de nye fysiske rammer, så kan det kun blive endnu bedre fremover.

Og med de ord bad ministeren alle kursister og lærere om at rejse sig og råbe 3 gange hurra for det nye VUC, hvorefter den røde snor blev klippet som officielt indvielsen af den nye bygning.

Læs mere:

TV2 FYN: Nyt VUC officielt indviet

Fyens Stiftstidende: Nyt VUC omsider indviet uden dramatik

Ingen kommentarer:

Send en kommentar