onsdag den 26. marts 2014

Børnedag med stor succes


Forventningerne var store og forberedelserne mange, da husrådet på Holsedore inviterede til Børnedag på Holsedore torsdag den 20. marts. Forud for dagen havde alle kursister modtaget invitation om at medbringe deres børn i alderen 4-14 år, så de kunne se, hvor deres mor og far går i skole, når de selv bliver passet i institution eller går i skole. Det er første gang, at VUC har lavet et arrangement kun for børnene, så men det bliver forhåbentligt ikke den sidste gang.

Hele 20 børn mødte op sammen med deres forældre fuldt udstyrede med Hello Kitty tasker, højere forventninger og store nysgerrige øjne. ’Jeg håber, vi skal lave matematik’, sagde den første gæst, mens han ventede på, at de sidste børn skulle finde en plads.

Asger og Albadri sætter billedkunstopgaven igang.
- ’Vi har brugt rigtig meget tid på at forberede aktiviteter til børn i alle aldre. Faktisk har Asger og hans kæreste siddet derhjemme og lavet masser af danskopgaver til alle aldersgrupper i deres fritid, så vi var sikre på, at der var noget at lave for alle’, fortæller Charlotte, som er kursistrådsformand.

Med 20 børn rundt om bordet, blev der hurtigt rift om farveblyanterne til den første aktivitet i billedkunst, hvor skulle tegnes farvecirkler. Efter billedkunstopgaven, stod der dansk og matematik på skemaet, hvor der skulle spilles banko, inden dagen skulle sluttes af med madpakker og slikposer til børnene.

- ’De aktiviteter, vi har planlagt er typisk skoleting, fordi vi ER jo i skole. Derfor spiller vi banko som er matematik. Vi vil gerne vise, hvordan man går i skole her på VUC. Nogle børn tror jo, at deres forældre går i en folkeskole ligesom dem, siger Charlotte.

Hvorfor er børnene inviteret med i skole?

- 'Flere kursister har spurgt efter, om de måtte tage deres børn med i skole. Det betyder rigtig meget for forældre, at de kan vise deres skole frem på en hyggelig og afslappet måde, hvor de ikke forstyrrer, fortæller Charlotte.

- ’Og da lærerne (Pernille og Gerald, red.) bakkede op om det, så prøvede vi bare at arrangere det. Det er skønt at se, hvordan det bringer lys og glæde til forældrene, og de får helt klart noget ud af se hinandens børn, så det er jo bare en kæmpe bonus’.


Husrådet er glade for, at det er blevet en succes og håber på, at kunne gøre det til en fast tradition til næste år. De ønsker at udvide arrangementet, så der kommer endnu flere børn med endnu flere aktiviteter på programmet.

Vi arbejder for kursisternes trivsel

Husrådet på Holsedore: Albadri, Charlotte, Asger og Jan
Børnedagen blev arrangeret af husrådet på Holsedore, som består af Charlotte, Asger, Albadri og Jan.
- ’Men det er Asger og Charlotte, der er hovedkræfterne i vores team’, siger Jan.
Børnedagen er blot én af mange forskellige opgaver, som husrådet beskæftiger sig med:
- ’Lige nu har vi f.eks. travlt med at arrangere forårsfest, fortæller Asger. ’Vi arbejder også med at lave nogle regler inden for skolen, og snakker også om hvordan vi kan forbedre skolen f.eks. maden i kantinen, rygeregler i skolegården.’

Alle har de meldt sig frivilligt til husrådet, fordi de gerne vil arbejder for at skabe bedre trivsel for alle kursister på VUC.

Og Albadri understreger, at de også selv får rigtig meget ud af det.
- ’Især fordi vi kommer i forskellige grupper. Vi kender forskellige folk, så vi kommer i snak med rigtigt mange. Hver gang folk klager eller har gode ideer, så snakker vi om det og prøver vi at se, hvad vi kan gøre for at komme frem med det. Vi er jo repræsentanter for kursisterne og vi arbejder for at kursisternes trivsel, fordi alle skal føle sig tilpas her på skolen’.

Jan, Charlotte, Albadri og Asger fortsætter kursistrådsarbejdet i den nye bygning og håber, at der kommer endnu flere kursist-arrangementer.
- ’Når vi kommer ned i den nye VUC-bygning håber vi, at der er mere stemning for fredagscafé og flere fælles arrangementer’.

Husrådet på Holsedore er en VUC’s husstuktur, der har til formål at øge kursisternes indflydelse og trivsel. Du kan læse mere om kursistrådets arbejde her:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar