tirsdag den 17. december 2013

Fra Vesterport over Odins Bro til narko og pebernødder


Bag den overskrift skjuler sig et tværfagligt avisprojekt, som R-klassen har gennemført i dansk og samfundsfag i perioden 30.10. til 25.11.

Forløbet har givet klassen indblik i avisens genrer, nyhedskriterier, nyhedstrekanten, brug af kilder, spin og snigord, demokrati, politiker- og vælgeradfærd, statistik og lay-out, og et besøg på Fyens Stiftstidendes Medielaboratorium gav kursisterne en smagsprøve på journalistens hektiske arbejdsproces med at vinkle en historie i såvel tekst som billede.

Produktet er en avis, som I finder linket til nederst på siden.

Avisen taler næsten for sig selv, men vi har lyst til at give den et par ord med på vejen, da den viser, hvordan en klasse ved godt samarbejde, målrettethed og engagement kan producere et seriøst stykke avisarbejde. 

Der er bl.a. lavet opsøgende interviewarbejde på teknisk forvaltning, borgmesterkontoret, i byens natteliv, blandt kursister på VUC og i Fyns professionelle sportsverden, så avisens indhold gerne skulle appellere til alle på VUC.

(Af hensyn til layout-gruppen er der ikke foretaget en sidste korrekturlæsning, men småfejl af forskellig art er kendt af redaktionen og dens journalister)

God jul og god fornøjelse med læsningen

Ulrik Vang Hansen og Anne Thye-PetersenIngen kommentarer:

Send en kommentar