mandag den 26. marts 2012

Passion for film – kombineres med en hfJakob Lund Rasmussen er "solgt" til filmmediet. Han håber på - og regner med at gøre filmen til sin levevej men helgarderer ved at tage en Film og medie hf på HF & VUC FYN i Faaborg

Som 12-årig pakkede Jakob Lund Rasmussen et lille kamera ud af en funklende ny æske ”Lego Studios”, og fra den dag var han solgt til film-mediet. Han blev roadie og lydassistent på ”Ronnie ser på stjerner” som 18-årig, og nu – som 20-årig – tager han en film-medie hf i Faaborg.
-          Jeg kører fra Odense hver dag og får de fedeste oplevelser og en kanon undervisning her i den sydfynske filmby, siger han

Med i britisk kortfilm
Jakob var egentlig i gang med en uddannelse til web-designer.
-          Men det var film, jeg ville arbejde med, og i Faaborg kan jeg dyrke min passion og samtidig få en hf. Det er optimalt, siger Jakob Lund Rasmussen.

Storyboardet skal være i orden, inden det er tid at filme - og det kan godt tage sin tid.Fedt udstyr!

På skolen bliver Jakob ført ind i almindelige skolefag og filmens teoretiske sider.
-          Og samtidig er jeg  med i produktionen af diverse film. På den måde får jeg en rigtig god blanding af teori og praksis, siger Jakob Lund Rasmussen.

Se lige vores studie
-          Du skulle næsten prøve at se vore studier, siger Jakob og bevæger sig ned i skolens fuldt professionelle studie.
Studiet kan mørklægges totalt, lyses op af nyeste led-lys, og produktionerne kan mikses og sendes
direkte fra studiet.
-          Vi kan stort set alt med det udstyr, skolen har, siger Jakob.

Eget firma – og hf for en sikkerheds skyld
Jakob har en klar plan om at skabe sig en fremtid i filmmiljøet og har startet et produktionsfirma sammen med en kammerat.
-          Hvis det lykkes, fortsætter jeg med firmaet efter endt hf-eksamen, fortæller Jakob.
Og skulle Jakob Rasmussen – mod al forventning – ændre planer, har han jo også sin hf, der kan bringe ham videre i uddannelse.

Her er et billede fra dag-undervisningen. Hver tirsdag aften følger Jakob filmskolen "Station Next", som udbydes i henholdsvis Faaborg, Århus og Avedøre.
Jakob Lund Rasmussen har allerede startet eget produktionsselskab. Hvorfor vente?


-          Det må være en fornuftig helgardering, som Jakob udtrykker det.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar